Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: попри дії Росії, нових економічних санкцій не планують, тільки персональні


Анґела Меркель (п) і Наваз Шаріф (л) на прес-конференції в Берліні, 11 листопада 2014 року
Анґела Меркель (п) і Наваз Шаріф (л) на прес-конференції в Берліні, 11 листопада 2014 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила сьогодні, що в Європейському союзі незадоволені невиконанням «мінських домовленостей», але нових економічних санкцій проти Росії через це не планують.

За її словами, після незаконних «виборів», проведених сепаратистами 2 листопада на захоплених ними частинах території Донбасу, ЄС має зосередитися на переліку осіб, причетних до цього, і на тому, чи є підстави внести їх до списку персональних санкцій.

«Понад це, подальші економічні санкції (проти Росії) наразі не плануються. Ми зосереджуємося на гуманітарному становищі (на Донбасі) з наближенням зими і на тому, як досягти справжнього припинення вогню», – сказала вона.

Меркель нагадала, що «мінські домовленості» значною мірою не виконуються, зокрема, справжнє припинення вогню так і не запроваджене, лінія розмежування не узгоджена. «Я, звичайно ж, скористаюся можливістю порушити це питання і з президентом України, і з президентом Росії», – заявила канцлер Німеччини.

Раніше в ЄС лунали думки про необхідність посилити санкції проти Росії через її подальше втручання в Україні, зокрема, підтримку сепаратистських «виборів». Рада ЄС у закордонних справах має розглянути нинішній стан санкцій наступного понеділка, 17 листопада.

XS
SM
MD
LG