Доступність посилання

ТОП новини

У справі льотчиці Савченко призначили дві нові експертизи – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Слідство призначило дві нових експертизи у справі української льотчиці Надії Савченко, обвинуваченої в причетності до загибелі російських журналістів на сході України, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на адвоката Іллю Новікова.

«Я не можу розголошувати, що це за експертизи», – сказав він. За словами захисника, після призначення цих експертиз ніяких слідчих дій з його підзахисною не проводиться.

Водночас захист досі офіційно не сповістили про результати психолого-психіатричної експертизи, проведеної в інституті імені Сербського. «За непрямими ознаками, вона визнана осудною, нас це цілком влаштовує, і ми не збираємося квапити слідство», – сказав Новіков.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Крім того, наприкінці жовтня стало відомо, що проти Савченко хочуть відкрити ще одну справу – за «незаконний перетин кордону». Сама вона всі звинувачення відкидає, а її захист наполягає, що Надію Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

У жовтні московський суд продовжив термін утримання Надії Савченко під вартою до 13 лютого 2015 року.

Савченко обрана до Верховної Ради України за списком партії «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG