Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Венедиктов готовий викупити «Ехо Москви»


Головний редактор «Ехо Москви» Олексій Венедиктов
Головний редактор «Ехо Москви» Олексій Венедиктов

Під час зустрічі з редакцією російської радіостанції «Ехо Москви» керівник «Газпромедіа» Михайло Лесін заявив, що якщо міноритарні акціонери звернуться з пропозицією про викуп контрольного пакета акцій «Ехо Москви», то «Газпроммедіа» готовий розглянути цю пропозицію. Лесін заяв, що готовий піти на це, якщо буде запропонована адекватна ціна. Про це повідомив журналістам головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов у вівторок.

«Ми зробимо Лесіну письмову пропозицію про викуп пакета акцій», – сказав він.

Венедиктов додав, що це буде зроблено навіть у разі звільнення його з посади головного редактора. «Незалежно від того, чи залишуся я головним редактором, я залишуся акціонером», – зазначив Олексій Венедиктов.

На зустрічі Лесін також припустив, що рада дикторів з тим же порядком денним проходитиме в очній формі, а також сказав, що у нього є всі повноваження для перенесення термінів засідання.

За словами Венедиктова, у середу від продовжить з Лесіним обговорення конфліктної ситуації.

Раніше стало відомо про проведення 21 листопада заочного голосування ради директорів ЗАТ «Ехо Москви». До порядку денного внесені три питання: про головного редактора радіостанції, про редакцію та формат мовлення.

6 листопада Лесін допустив можливість відставки Венедиктова.

Приводом стала відмова головного редактора звільнити журналіста Олександра Плющева, на чому наполягало керівництво «Газпром-Медіа», яке вважає аморальним його запис Twitter через загибель сина голови президентської адміністрації Сергія Іванова.

Плющев був звільнений гендиректором радіостанції Катериною Павловою, а Михайло Лесін і Олексій Венедиктов після кількох зустрічей так і не ухвалили спільного рішення.

«Газпром-Медіа» володіє 66 відсотками акцій «Ехо Москви».

XS
SM
MD
LG