Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти Росії не розв’язують кризу в Україні – Лавров


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Запроваджені країнами Заходу проти Росії санкції не сприяють розв’язанню кризи в Україні. Про це у виступі в Державній думі – нижній палаті російського парламенту заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Односторонні санкції підривають світову економіку. Вони ані на йоту не сприяють урегулюванню кризи в Україні», – наголосив очільник російської дипломатії.

Виступу Лаврова в Держдумі передувала його зустріч 18 листопада із міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром. Штайнмаєр на цій зустрічі назвав відступ від положень Мінського протоколу «великою втратою».

Штайнмаєр вирушив до Москви з Києва, де президент України Петро Порошенко сказав, що Росія не виконала зобов’язання, узгоджені в Мінську 5 вересня.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг 18 листопада звинуватив Росію в «серйозного військовій розбудові» як на сході України, так і на російському боці кордону.

Тим часом, речник російського президента Путіна Дмитро Пєсков заявив, що його країна прагне отримати «стовідсоткові гарантії», що Україна не вступить до НАТО.

XS
SM
MD
LG