Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ не підтверджує заяву Human Rights Watch про застосування силами АТО касетних бомб


У спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ не підтверджують заяву представників організації Human Rights Watch про нібито застосування українськими військовими касетних бомб на Донбасі.

«Дуже важко оцінити, звідки вони (бомби) прилетіли, хто їх використовував. Ми можемо сказати тільки про те, що бачимо самі. Ми не поділяємо ту точку зору, яка прозвучала від представників Human Rights Watch», – заявив речник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків.

Напередодні у Human Rights Watch заявили про застосування на Донбасі заборонених касетних боєприпасів. Українська сторона ці звинувачення відкидала. У РНБО заперечили саму наявність на озброєнні України таких боєприпасів.

Крім того, у Міноборони заявили, що інформація про застосування Збройними силами України касетних боєприпасів не відповідає дійсності.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос під час зустрічі з представниками міжнародної правозахисної організації організації Human Rights Watch також наголосив, що у зоні проведення АТО заборонені боєприпаси не використовувались.

XS
SM
MD
LG