Доступність посилання

ТОП новини

Глава HRW: у Росії настає «епоха жорсткого авторитаризму»


Кеннет Рот
Кеннет Рот

Глава Human Rights Watch Кеннет Рот заявляє, що драматичні зміни останнього десятиліття до невпізнання змінили ситуацію з правами людини в Росії.

Виступаючи сьогодні в Москві, Рот наголосив, що сьогодні питання стоїть «про настання епохи жорсткого авторитаризму» в Росії.

Він назвав найбільш постраждалими правозахисні організації, «на які навішують ярлик «іноземних агентів».

Торкаючись ситуації в інформаційному просторі, Рот заявив: «Давно зачистивши телеефір від незалежних критичних голосів, влада тепер неухильно звужує життєвий простір для неугодних онлайнових ЗМІ і соцмереж, задіюючи цілий комплекс законодавчих і неформальних заходів тиску. Черговим ударом по тих незалежних ЗМІ, які залишилися, стало законодавче обмеження частки іноземної участі».

Глава Human Rights Watch також заявив, що апелюючи до переважно консервативної соціальної бази, російська влада прихильно ставиться до дискримінаційних ініціатив. «Так, хвиля регіональних законів про відповідальність за «гей-пропаганду» не тільки не була зупинена, але переросла у запровадження федеральної заборони на «пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин» серед неповнолітніх. Обговорення й ухвалення гомофобного федерального закону супроводжувалося ескалацією насильства проти ЛГБТ», – йдеться в повідомленні.

Востаннє Кеннет Рот був у Москві у травні 2005 року.

XS
SM
MD
LG