Доступність посилання

ТОП новини

Про «Містралі» не говорили – Путін про зустріч з Олландом


Під час короткої зустрічі в суботу, 6 грудня, у московському аеропорту «Внуково-2» президентів Росії та Франції Володимира Путіна та Франсуа Олланда питання постачання французьких військових кораблів класу «Містраль» Росії не обговорювалось. Про це заявив за підсумками зустрічі російський президент Володимир Путін.

«Про «Містралі» не говорили, навіть не згадували», – повідомив Володимир Путін, додавши, що «є контракт, це юридичний документ. Ми виходимо з того, що він буде виконуватися».

«Я запитань не ставив, а президент (Франції – ред.) нічого про це не говорив…Ми будемо з розумінням ставитися до будь-якого розвитку ситуації», – сказав Путін.

В п’ятницю, 5 грудня, міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що Росія може так і не отримати побудований для неї корабель-вертольотоносець.

У вересні 2014 року президент Франції Франсуа Олланд сказав, що Франція не скасовувала і не зупиняла чинності контракту про поставки Росії двох ударних десантних вертольотоносців класу «Містраль», але в умовах війни в Україні і санкцій ЄС щодо Росії було б недоречним передавати корабель російській стороні.

Франція опинилася під тиском громадськості і США, котрі вимагають не виконувати контракт на поставку «Містралів» Росії.

Передача Росії першого корабля «Містраль» була запланована на осінь.

XS
SM
MD
LG