Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і прем’єр Австралії вшанували пам’ять жертв трагедій в Україні


Порошенко і прем’єр Австралії вшанували пам’ять жертв трагедій в Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Президент Петро Порошенко та прем’єр-міністр Австралії Тоні Ебботт у Мельбурні в кафедральному соборі Святих Петра і Павла взяли участь у жалобному молебні.

Як повідомляє офіційний сайт глави української держави, вони вшанували пам’ять громадян, які загинули внаслідок катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» рейсу МН17, а також героїв Небесної сотні та бійців АТО, які віддали життя у боях за незалежність та територіальну цілісність України.

Біля собору Порошенка і Ебботта зустріли представники української громади Австралії. Голова Союзу українських організацій Стефан Романів назвав візит президента до Австралії «ознакою єдності, підтримки та довіри між двома державами». «Українська діаспора – це невід’ємна частина українського народу», – наголосив Романів.

Петро Порошенко подякував майже 40 тисячам українців Австралії за увагу до проблем України, активну допомогу, а також за небайдужість під час нещодавнього саміту «Групи двадцяти».

Президент зазначив, що Україна зараз переживає найскладніші часи у своїй історії. «Українці усього світу єдині як ніколи. Ваш внесок є надзвичайно важливим для перемоги України», – наголосив Порошенко.

Прем’єр-міністр Австралії зазначив, що, «якщо свобода однієї країни обмежується, то це обмежує свободу в усьому світі». Тоні Ебботт подякував за позицію і допомогу президента Порошенка в розслідуванні катастрофи літака «Малайзійських авіаліній».

XS
SM
MD
LG