Доступність посилання

ТОП новини

У Києві пікетували мерію через новий Генплан міста


У Києві протестували власники МАФів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

Біля будівлі Київської міської держадміністрації вимагали відставки заступника директора Департаменту містобудування і архітектури КМДА Андрія Вавриша.

На акцію під назвою «Штовхачу ганебного Генплану-2025 Андрію Вавришу – люстрацію!» прийшли, зокрема, власники малих архітектурних форм і продавці. Активісти на кілька годин перекривали смугу проїжджої частини Хрещатика.

Люди звинувачують чиновника у корупційних схемах «часів Черновецького» і кажуть, що влада не дає їм нормально працювати.

Із мітингувальниками зустрівся міський голова Києва Віталій Кличко, який повідомив, що Вавриша відсторонили від виконання обов’язків.

«Я пообіцяв, що буде створена комісія, і, поки у нас не буде чіткої інформації, цей чиновник буде відсторонений від виконання своїх обов’язків. А якщо факти щодо корупційних дій підтвердяться, він повинен піти з посади і відповідати за таку «діяльність», – цитує мера прес-служба КМДА.

За даними Асоціації підприємців Києва, у столиці налічується 20 тисяч малих архітектурних форм, з них 15 тисяч незаконні, вони дають близько 100 тисяч робочих місць.

XS
SM
MD
LG