Доступність посилання

ТОП новини

Політики-кіногерої, Кличко та курс російського рубля (огляд соцмереж)


На початку тижня в українському твітері відбувся флешмоб проти відомого російського блогера Іллі Варламова. Причиною твітер-шторму стало невдале передбачення Варламова щодо курсу долара. У цьому контексті падіння курсу рубля обговорювали й висміювали з особивим ентузіазмом як в Україні, так і в Росії. Також цього тижня користувачі соцмереж кепкували з мера Києві Віталія Кличка, роботи депутатів, проведення реформ в Україні та побудови моста через Керченську протоку.

9 листопада знаний в Україні та Росії блогер і журналіст Ілля Варламов написав у своєму твітері, що продав долари по 48 рублів і сподівається за місяць відкупити їх назад по 41 рублю за долар. «Запам’ятайте цей твіт», – додав він. І медіа-спільнота запам’ятала, а за місяць нагадала Варламову про його помилку.


Рівно за місяць після твіту, який багато обговорювали у соціальних мережах, Радіо 24 вирішило нагади Іллі Варламову про курс рубля і зчинило твітер-шторм із тегом #ВарламовТиДовбак.

Подальше падіння курсу російського рубля спричинило нову хвилю жартів на цю тему як в українському, так і в російському Інтернет-просторі.

А дехто навіть запропонував змінити дизайн російської валюти:

А от про знецінення гривні у мережі жартують значно менше:

Робота новообраної Верховної Ради, як і попереднього тижня, залишається однією з центральних тем для жартів в українській блогосфері.

Хтось каже, що візитка Яроша уже не та:

Користувачі соціальних мереж ще минулого тижня присвоїли спікеру парламенту Володимиру Гройсману прізвисько Володя-Перерва. Цю тему не облишили й цього тижня:

Днями командири добровольчих батальйонів, які стали депутатами Верховної Рада, пообіцяли створити новий батальйон під назвою «Мажор» – для депутатів, які не виконуватимуть своїх службових обов’язків у парламенті. І одразу ж стали героями фотожаби:



Активний користувач мережі Facebook народний депутат Віталій Чепинога також пожартував про своїх колег і запропонував створити «міжфракційне об’єднання лисих».

«Звичайно, не все так просто у цьому простому питанні, – пише він на своїй сторінці. – Є купа питань, проблем і протіворєчій…

Зокрема… Настільки депутати повинні буть лисі для участі в об’єднанні? Частічно чи полностью?... Чи вони мають бути лисі по собственному желанію, чи від тяжолої жизні і нехватки вітамінів в організмі?.. Далі. Якщо у чоловіка оселедець? Як у Гаврилюка, наприклад? За якими критеріями оприділить – лисий він чи ні? – Вроді й не лисий… Ну, шоб чубатий – то також не зовсім…

В общим рішили пока запрошувать всіх бажаючих, а там розберемося…»

Міністерство магії, що було жартома створене в мережі у відповідь на утворення Міністерства інформаційної політики, на своїх сторінках і Facebook, і Twitter не втрачає нагоди покепкувати з роботи українського уряду:

​Дістається можновладцям не лише від працівників уявного міністерства, а й від пересічних блогерів, які критикують владу за те, що воїнами в АТО займаються здебільшого волонтери.


Проте критикують владу далеко не всі. Деякі користувачі соцмереж, обігруючи риторику російських ЗМІ, героїзують перших осіб держави й депутатів:

А от мера Києва Віталія Кличка українські користувачі соціальних мереж чомусь не героїзують і не жалують:

ГО «Слово і діло» вигадала сезонний жарт стосовно Міністерства інформаційної політики, яке минулого тижня було в центрі уваги користувачів соціальних мереж:


А для мешканців Херсона початок зими став приводом для жартів над собою – ось таку «Типову зиму» розмістив на своїй сторінці паблік у мережі ВКонтакте «Типичный Херсон»:

Ще один сезонний жарт – про будівництво моста через Керченську протоку, яке виявилося задорогим. Після засідання «Ради міністрів» нелегітимний голова Криму Сергій Аксьонов заявив, що тунель під протокою – дешевший і раціональніший варіант.

Проте є й дешевші варіанти переправи:

У публікації використані зображення із сайту http://durdom.in.ua.

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG