Доступність посилання

ТОП новини

Ціни на нафту оновили мінімуми


Нафта сорту WTI на Нью-Йоркській товарній біржі подешевшала на 0,43 долара (0,88%), а за підсумками тижня − на 8,2%. Ф'ючерсні контракти на її постачання в лютому 2015 наприкінці торгів укладалися за ціною 48,36 доларів за барель, повідомляє ТАСС.

Зниження вартості нафти спостерігається вже сьомий тиждень поспіль.

У той же час, за станом на 22:00 п'ятниці, ціна на нафту марки Brent опустилася в британській столиці нижче 50 доларів за барель і досягла мінімального значення за 5,5 років.

До закінчення сесії на лондонській Міжконтинентальній біржі ф'ючерсних угод вартість лютневих контрактів на поставки суміші Brent знизилася на 1,69 долара, до 49,27 долара за барель.

Аналітики називають причиною цього явища значні надлишкові запаси «чорного золота» на тлі послаблення попиту на цей продукт, а також рекордне протягом останніх місяців зростання видобутку в Росії, Іраку та інших країнах. Таким чином вони намагаються компенсувати бюджетні втрати від зниження цін, але тільки прискорюють падіння. Зниження нафтових котирувань негативно впливає на економіку країн, які значною мірою залежать від експорту енергоносіїв, зокрема, Росії.

XS
SM
MD
LG