Доступність посилання

ТОП новини

Із 11 січня на лінії зіткнення запроваджують спеціальний режим пропуску


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Із неділі, 11 січня, по лінії зіткнення у зоні бойових дій на Донбасі діє спеціальний режим пропуску. Виїхати і вʼїхати на території, підконтрольні бойовикам, можна лише за спеціальними перепустками.

Як пояснив у коментарі Радіо Свобода речник штабу АТО Роман Туровець, мета такого кроку – «уникнути розповсюдження по території України контрабанди і тероризму».

«У нас на сьогодні кордон між Україною і Росією не контролюється, а це – кількасот кілометрів, – пояснив він. – Відповідно, до сьогодні ми мали ситуацію, коли людина, яка має якісь злі наміри, з території Росії проникає на територію окуповану, а потім спокійно проникає далі в Україну. Це можуть бути і контрабандисти, і терористи, і злочинці – це питання було неконтрольоване. Сьогодні це питання вирішили взяти під контроль».

Для того, щоб отримати перепустку на вʼїзд і подальший виїзд із підконтрольних бойовикам районів, людина повинна подати такий пакет документів: заяву з описом маршруту пересування і тривалістю перебування у пункті призначення, паспортні дані, а також копію документа, який підтверджує необхідність вʼїзду на окуповану територію (наприклад, документ, який підтверджує проживання у цій зоні).

Ці документи можна подати як безпосередньо у пункті пропуску, так і поштою або у координаційні групи при райвідділах МВС. Останніх наразі є чотири: у Старобільську, Дебальцевому, Новій Веселівці і Маріуполі. Тривалість оформлення перепустки – до 10 днів. За словами Романа Туровця, також передбачений прискорений режим видачі перепустки за умови надзвичайної ситуації.

Наразі діє 7 транспортних коридорів для вʼїзду/виїзду з територій, підконтрольних бойовикам: «Луганськ – Щастя – Новоайдар», «Луганськ – Станиця Луганська – Широкий», «Фащівка – Дебальцеве – Артемівськ», «Горлівка – Артемівськ», «Донецьк – Курахове», «Донецьк – Маріуполь» (через Волноваху), «Новоазовськ – Красноармійськ – Талаківка – Маріуполь».

XS
SM
MD
LG