Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстрілюють Донецький аеропорт – штаб АТО


Донецький аеропорт, архівне фото
Донецький аеропорт, архівне фото

Проросійські сепаратисти обстрілюють новий термінал Донецького аеропорту. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Бандити впритул підійшли до наших позицій, йде бій. В той же час з хвилини на хвилину в аеропорт планують зайти представники місії ОБСЄ. Очікується, що терористи з боку нового терміналу почнуть обстрілювати міжнародну місію, щоб звинуватити у цьому злочині українську сторону», – йдеться у повідомленні.

Водночас лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявляє, що наразі закінчується «зачистка» нового терміналу Донецького аеропорту.

Вчора, 14 січня, заступник голови спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ Александер Гуґ повідомив, що місія домовилася про припинення вогню і спільне з сепаратистами патрулювання території Донецького аеропорту. Але, зазначив Гуґ, цей режим припинення вогню довго не протримався.

Упродовж останніх днів позиції українських військових в Донецькому аеропорту обстрілювали бойовики. Зокрема спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні заявляла про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, більшість з яких локалізована в районі Донецького аеропорту.

Від 9 грудня 2014 року на Донбасі був оголошений черговий «режим тиші», проте обстріли відбуваються і надалі. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні перемир’я.

XS
SM
MD
LG