Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест занепокоєний загостренням насильства на Донбасі


Міжнародний комітет Червоного Хреста висловлює глибоке занепокоєння «ескалацією насильства» на сході України в останні два тижні.

У заяві від 20 січня організація нагадує, що через бої в Донецьку і довкола нього гинуть мирні жителі, а представники Червоного Хреста на можуть проводити свою гуманітарну роботу.

«Складні зимові погодні умови і зупинка виплат» у деяких частинах Донецької і Луганської областей «ще більше ускладнюють ситуацію».

За повідомленням організації, її представники роздають їжу, предмети гігієни, медичні препарати і будівельні матеріали жителям і переселенцям в обох областях, частково захоплених бойовиками.

Крім того, у Міжнародному комітеті Червоного Хреста заявили, що цього місяця почали відвідувати людей, яких утримують у в’язницях Донецька, не контрольованого українською владою.

Українські військові протягом останніх днів повідомляють про активізацію обстрілів з боку проросійських бойовиків у зоні проведення антитерористичної операції, зокрема, інтенсивні бої ведуться за Донецький аеропорт і прилеглу територію.

19 січня внаслідок обстрілу бойовиків міста Дебальцеве на Донеччині загинули три людини, повідомляють у прес-центрі АТО. Минулого тижня внаслідок обстрілу українського блокпосту поблизу Волновахи загинули 12 мирних жителів – пасажирів маршрутки, були поранені ще 16 людей в автобусі, а також двоє українських силовиків. В місії ОБСЄ заявили, що всі досліджені ними кратери від вибухів на місці обстрілу блокпосту під Волновахою, де загинули цивільні, спричинені ракетами, випущеними з боку території, захопленої бойовиками.

XS
SM
MD
LG