Доступність посилання

ТОП новини

Алієв: в Азербайджані «гарантована» свобода преси


Президент Азербайджану Ільгам Алієв
Президент Азербайджану Ільгам Алієв

Президент Азербайджану Ільгам Алієв відкидає критику на адресу його країни щодо порушення прав журналістів та громадських активістів. Він переконує, що в Азербайджані «гарантована» свобода преси та інші свободи. Про це Ільгам Алієв заявив у середу, 21 січня, після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні.

Алієв додав, що Азербайджан «не має проблем» з низькими рейтингами свободи слова, які складають міжнародні правозахисні організації.

Він заявив також про свою популярність в Азербайджані, наголосивши, що результати президентських виборів «підтвердили», що люди його підтримують. «Мене підтримує понад 90% населення», – сказав Алієв.

Міжнародні спостерігачі розкритикували останні парламентські і президентські вибори в Азербайджані, назвавши їх нечесними і непрозорими.

Напередодні міжнародні правозахисні організації, включаючи Human Rights Watch, закликами Ангелу Меркель вплинути на Ільгама Алієва щодо захисту ув’язнених в Азербайджані журналістів, правозахисників та опозиціонерів.

XS
SM
MD
LG