Доступність посилання

ТОП новини

Світ повернувся до «залізного кулака» – Freedom House


Рівень свободи у світі зазнав «тривожного» зниження у 2014 році, ідеться в щорічному дослідженні міжнародної неурядової організації Freedom House, яке має назву «Відкинувши демократію: повернення до залізного кулака».

Базована у США інституція, яка проводить дослідження для підтримки демократії, політичних свобод і прав людини, відзначає, що теракти та агресивні дії авторитарних режимів збільшили «нехтування демократичними стандартами» майже у всіх регіонах світу.

Найменш вільною країною світу дослідники назвали Сирію, також вони вважають одним із найгірших зразків такого нехтування «вторгнення Росії в Україну, в тому числі пряме захоплення і формальну анексію Криму».

«Визнання демократії як провідної форми урядування у світі і міжнародної системи, побудованої на демократичних ідеалах, перебуває під найбільшою за останні 25 років загрозою», – відзначив віце-президент з досліджень Freedom House Арч Паддінгтон.

Зі 195 країн світу, про які йдеться у дослідженні, 89 були названі «вільними», 55 – «частково вільними», 51 «невільними».

Freedom House – міжнародна неурядова організація, яка проводить дослідження для підтримки демократії, політичних свобод і прав людини. Заснована в жовтні 1941 року, коли її очолили як почесні голови Венделл Вілкі та Елеонора Рузвельт. Організація стала відома завдяки дослідженнями стану політичних та громадянських свобод, що почали проводитися з 1978 року.

XS
SM
MD
LG