Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі в будівлі міськради близько 20 протестувальників продовжують голодування


Міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул
Міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул

У Кривому Розі близько 20 активістів, які з середи перебувають у будівлі міської ради, проводять голодування, протестуючи проти дій міської влади. Про це у неділю Радіо Свобода повідомила керівник громадська об’єднання «Громадська рада Криворіжжя» Ірина Туровська.

За її даними, усього в будівлі міської ради перебуває кілька сотень людей. Як розповіла Туровська, наразі до них прийшли близько 50 учасників народного віча, яке в неділю під прапорами ВО «Свобода» та «Правого сектора» відбулось на 95-му кварталі міста. Тривають переговори про можливу підтримку протестувальників у міськраді, результатів поки немає.

Водночас Ірина Туровська поінформувала, що переговори з міською владою щодо кадрових змін у місцевій раді були безрезультатними.

«Міський голова Юрій Вілкул, відставки якого ми вимагаємо, на поступки не йде, єдине запропонував – створити громадську раду при міськвиконкомі. Це нас абсолютно не влаштовує, це – заговорити проблему. Таку громадську раду створимо й самі, без його згоди», – сказала Ірина Туровська.

За її словами, у неділю активісти Кривого Рогу зі столичного Майдану звернулись за підтримкою до інших міст України.

У середу в Кривому Розі близько 200 активістів громадських організацій, місцевого Євромайдану, громадських активістів увійшли до будівлі міськради. За їхніми словами, приводом для таких дій стало скасування сесії міської ради, призначеної на середу, через непідготовленість документів. Активісти заявляють про недовіру міськраді та міському голові Юрієві Вілкулу, а також зазначають, що невдоволені пасивністю місцевих депутатів «у визнанні Російської Федерації країною-агресором».

Дзержинський районний відділ міліції Кривого Рогу розпочав кримінальне провадження за фактом перебування місцевих активістів у будівлі міської ради за статтею 341 Кримінального кодексу України – «Захоплення державних або громадських будівель».

XS
SM
MD
LG