Доступність посилання

ТОП новини

Рада посилила відповідальність військовослужбовців за порушення військової дисципліни


Верховна Рада ухвалила закон про посилення відповідальності військовослужбовців за порушення військової дисципліни, а також надання командирам додаткових прав і обов’язків в особливий період. За прийняття в цілому законопроекту №1762 проголосували 260 депутатів при мінімально необхідних 226.

У пояснювальній записці до закону зазначається, що передбачається покладання на командирів обов’язків вживати рішучих заходів для припинення кримінального правопорушення підлеглими і відновлення правопорядку.

Крім того, документ передбачає, що якщо військовослужбовець скоює злочини, пов’язані з непокорою, опором або загрозою начальству застосування насильства, самовільним полишенням бойових позицій та місць дислокації, для затримання такого військовослужбовця командир має право особисто застосовувати заходи фізичного впливу без завдання шкоди здоров’ю військовослужбовця та спеціальні засоби, достатні для припинення протиправних дій.

Також вводяться адміністративні стягнення у вигляді арешту з утриманням на гауптвахті у разі скоєння військовослужбовцями адміністративних порушень. Зокрема військовослужбовець може бути заарештований та утримуватиметься на гауптвахті, якщо відмовився від виконання наказу або інших законних вимог командира.

XS
SM
MD
LG