Доступність посилання

ТОП новини

Львівські єпископи всіх конфесій закликають вірних: «Не засніть»


Львівські єпископи Української греко-католицької церкви, Української православної церкви Київського патріархату, Римо-католицької церкви, Української автокефальної православної і Української православної церкви (Московського патріархату) звернулись сьогодні до вірних зі зверненням щодо нинішньої ситуації в Україні.

Владики називають війну злочином проти життя. «На наших очах народжується нова Держава, нове покоління Героїв, яке ладне пожертвувати власним життям, забути про комфорт та спокій і першим відгукнутися на крик своєї землі про допомогу. Ніхто з нас не був готовим до війни. Жодна мати не могла подумати, що невдовзі їй доведеться просити в Господа для свого сина ласку щасливо повернутися додому із зони АТО, а її молитва стане йому духовною бронею», – мовиться у спільному зверненні.

Єпископи наголошують: сила духу, терпіння, відвага та мужність українських бійців стали для багатьох українців прикладом того, як треба любити свою державу.

«Водночас бажаємо наголосити на певній небезпеці: у вирі новин ми не маємо права буденно звикнути до нових вісток про смерть чи каліцтва наших військовослужбовців та добровольців – а війна забирає найкращих, не можемо охолонути у співчутті до страждань поранених, болю їх рідних, горя вдів і сиріт! Про небезпеку такої втоми чи «засинання» застерігає святий отець Церкви Григорій Богослов: «Щоб під час нашого сну ворог не посіяв поганого насіння», – заявляють єпископи.

Представники релігійних конфесій звертають увагу на важку недугу у суспільстві – корупцію від найвищих посадових осіб до звичайних громадян. А звільнитись від неї можна шляхом жертвенної праці, яка часто не передбачає не лише гідної відплати, а й похвали чи подяки, вважають вони.

Владики закликали громадян підтримувати одні одних, допомагати – бо, об’єднавши зусилля, Україна подолає агресію й лють заради гідності та тих моральних цінностей, не допустить розділення батьківщини.

XS
SM
MD
LG