Доступність посилання

ТОП новини

США і Йорданія продовжують удари по позиціях «Ісламської держави»


Літак Королівських ВПС Йорданії готується до удару по ісламістах – на бомбі написана цитата з Корану, 5 лютого 2015 року
Літак Королівських ВПС Йорданії готується до удару по ісламістах – на бомбі написана цитата з Корану, 5 лютого 2015 року

Коаліція під проводом США здійснила за п’ятницю й ніч на суботу ще 26 повітряних ударів по позиціях ісламістського угруповання «Ісламська держава» в Сирії й Іраку, повідомили в суботу в коаліції. 11 ударів були завдані в Сирії, ще 15 в Іраку, мовиться в повідомленні.

Сирійські активісти заявляють, що внаслідок цих ударів біля міста Ар-Ракка, яке ісламісти зробили своєю «столицею», у п’ятницю загинули не менш як 30 ісламістів. Удари біля цього міста тривали другий день поспіль.

Тим часом засоби інформації Йорданії повідомляють, що бойові літаки країни в суботу вже третій день поспіль завдавали ударів по позиціях «Ісламської держави».

Йорданія, яка є учасником коаліції під проводом США, днями почала власну, поза межами коаліції, операцію проти угруповання «Ісламська держава» після того, як воно попередніми днями жорстоко вбило захопленого йорданського військового пілота, спаливши його живцем.

XS
SM
MD
LG