Доступність посилання

ТОП новини

Голова ОБСЄ знову закликає виконувати мінські угоди


Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Сербії Івица Дачич знову закликав у четвер усіх учасників мінських домовленостей від 12 лютого дотримуватися припинення вогню.

Повне виконання всіх мінських домовленостей, включно з угодами від вересня минулого року, є єдиним шляхом до мирного вирішення конфлікту в Україні, сказав Дачич.

Він зустрівся зі своїм спеціальним представником в Україні Гайді Тальявіні і головами місій ОБСЄ – Спеціальної моніторингової місії в Україні Ертугрулом Апаканом і Спостережної місії на російських прикордонних пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк» у Ростовській області Полом Пікаром.

Усі вони разом повторили про необхідність мирного вирішення конфлікту, мовиться в повідомленні.

Ухвалені минулого тижня в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на місто Дебальцеве на Донеччині і в середу врешті змусили до відступу українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. Тим часом сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія при цьому стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

XS
SM
MD
LG