Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ ухиляється від моніторингу відведення озброєння на Донбасі – МЗС Росії


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ ухиляється від моніторингу виконання сторонами конфлікту зобов’язань щодо відведення важкого озброєння на Донбасі.

«Викликає жаль, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Україні, посилаючись на відсутність деяких інструкцій, не проявляє належного прагнення до виконання покладених на неї функцій і ухиляється від моніторингу виконання сторонами конфлікту зобов’язань щодо відведення важкого озброєння. При цьому зазначаємо, що план відведення важкого озброєння був узгоджений в рамках СЦКК і відомий місії ОБСЄ», – йдеться у заяві відомства.

Російські дипломати у своїй заяві вітають «рішучість ополченців Донбасу здійснити відвід важких озброєнь з метою створення зони безпеки відповідно до згаданого документа».

Вчора, 24 лютого, проросійські бойовики заявили, що почали відведення важкого озброєння, згідно з Мінськими домовленостями. Водночас штаб АТО, а також місія ОБСЄ не підтвердили ці заяви.

В ОБСЄ заявили, що сторони конфлікту на Донбасі досі не надали спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ інформації про їхнє важке озброєння та плани його відведення.

XS
SM
MD
LG