Доступність посилання

ТОП новини

Ухвалу про обшук у Печерському суді виніс суд з Вінниці


Слідчий Генпрокуратури про обшук у Печерському суді
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

Слідчий Генпрокуратури про обшук у Печерському суді

Ухвалу про обшук Печерського суду у рамках кримінального провадження щодо суддів Оксани Царевич і Віктора Кицюка винесено Вінницьким міським судом. Відповідно слухання щодо цих суддів відбуватимуться не в Києві, а у Вінниці. Про це повідомив слідчий з особливо важливих справ прокуратури Києва Володимир Іванцов.

«На початку 2014 року за фактами переслідування учасників Автомайдану співробітниками ДАІ складались безпідставні рапорти та протоколи. У подальшому ці адміністративні матеріали направлялися до усіх судів міста Києва і тому на території міста Києва дуже складно просуватись у цьому розслідуванні», – пояснив він.

Кримінальне провадження щодо суддів Оксани Царевич і Віктора Кицюка відкрито за частиною 2 статті 375 Кримінального кодексу України, тобто за винесення неправосудного рішення відносно Автомайдану.

Матеріали адміністративних справ по Автомайдану у Печерському суді вже знайшли. Обшук у Печерському суді, а точніше у кабінетах суддів, архіві та канцелярії, триває з 16 години.

Раніше Генеральний прокурор України Віктор Шокін подав до парламенту клопотання щодо затримання та взяття під варту трьох суддів Печерського райсуду Києва Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка.

У грудні минулого року повідомлялось, що прокуратура Києва підозрює суддів Печерського районного суду Києва Віктора Кицюка та Оксану Царевич у винесенні завідомо неправосудних рішень проти активістів Автомайдану.

У березні 2014 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України відкрила дисциплінарну справу проти судді Печерського районного суду Києва Оксани Царевич.

XS
SM
MD
LG