Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура висловила підозру 76 колишнім депутатам із Криму


Сергій Цеков, один із колишніх кримських депутатів
Сергій Цеков, один із колишніх кримських депутатів

Генеральна прокуратура України підготувала письмове повідомлення про підозру 76 колишнім депутатам Верховної Ради Автономної Республіки Крим. Про це інформує прес-служба відомства.

Колишніх депутатів підозрюють у вчиненні злочинів за статтею про державну зраду («вчинення державної зради, яке виразилося у наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, а також публічні заклики до вчинення дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України»).

«Під час розслідування отримані беззаперечні докази того, що у березні 2014 року депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим С. Доніч, Г. Іоффе, С. Цеков, К. Бахарєв, С. Лужецька та інші надали допомогу в окупації Криму. Зокрема вони незаконно прийняли ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення «Республіка Крим», яке незаконно увійшло до складу Російської Федерації. Таким чином, внаслідок цього частину території України було окуповано», – повідомили у Генпрокуратурі.

«Враховуючи, що територія півострова Крим лишається окупованою Російською Федерацією, письмові повідомлення про підозру в установленому порядку передано до посольства цієї держави у місті Києві, а також направлено поштою до незаконно утвореного органу – «Державної Ради Республіки Крим», – зазначили у відомстві.

Росія окупувала Крим 18 березня 2014 року за підсумками незаконного «референдуму».

XS
SM
MD
LG