Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура просить МОЗ відреагувати на сумісництво заступниці міністра Павленко


Олександра Павленко
Олександра Павленко

Генеральна прокуратура України звернулася до Міністерства охорони здоров’я з вимогою здійснити заходи щодо запобігання та протидії корупції стосовно першого заступника міністра охорони здоров’я України Олександри Павленко, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Про вжиті заходи необхідно поінформувати Генеральну прокуратуру до 20 березня цього року.

У відомстві зазначають, що Павленко станом на 6 березня зареєстрована як фізична особа-підприємець з основним видом діяльності у сфері права, а її свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю не було ні зупинено, ні припинено.

У Генпрокуратурі наголошують, що це суперечить вимогам українського законодавства, яке передбачає певні обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, а саме їм забороняється займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.

Раніше журналісти програми Радіо Свобода «Схеми» з’ясували, що перша заступниця міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко займається сумісництвом, порушуючи законодавство. Вона не припиняла адвокатської діяльності після призначення в уряд.

13 березня перший заступник міністра охорони здоров’я Олександра Павленко подала заяву на припинення адвокатської діяльності до Ради адвокатів Київської області. Це сталося наступного дня після виходу розслідування про те, що заступниця Олександра Квіташвілі займається сумісництвом.

Павленко призначили першим заступником міністра охорони здоров’я 24 грудня 2014 року розпорядженням Кабміну за підписом прем’єра Арсенія Яценюка.

XS
SM
MD
LG