Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко створив Раду з фінансової стабільності


Петро Порошенко ©Shutterstock
Петро Порошенко ©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко своїм указом утворив Раду з фінансової стабільності.

За повідомленням прес-служби президента, метою ради є забезпечення своєчасного виявлення і мінімізації ризиків, що загрожують стабільності банківської та фінансової системи держави.

Рада утворюється у складі голови Нацбанку, міністра фінансів, голови Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, голови Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, заступника голови Нацбанку, визначеного головою НБУ, заступника міністра фінансів, визначеного міністром фінансів України, які беруть участь у її роботі на громадських засадах.

Співголовами Ради є за посадами голова НБУ та міністр фінансів України.

Відповідно до положення про Раду, вона здійснює підготовку рекомендацій щодо мінімізації системних ризиків, які загрожують стабільності банківської та фінансової системи держави та розробляє ефективні механізми співробітництва та координації дій із забезпечення фінансової стабільності держави, в тому числі щодо вдосконалення законодавчого регулювання у цій сфері.

Наприкінці лютого офіційний курс гривні до долара встановили на історичному мінімумі в 30,01 гривні за долар. Голова Національного банку України Валерія Гонтарева та міністр фінансів Наталія Яресько головними причинами падіння гривні називали спекуляції і паніку.

Згодом курс гривні дещо стабілізувався, минулого тижня курс гривні до долара почав знову дещо зростати. Сьогодні НБУ встановив офіційний курс гривні на рівні 23,28 гривні за долар.

XS
SM
MD
LG