Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську створюють програму для мобілок туристів


В обласному центрі Прикарпаття презентували застосовну програму для мобільних пристроїв, смартфонів і планшетів «Івано-Франківськ для туристів».

Розробили її за підтримки Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку SIDA і Академії е-врядування Естонії. Швеція виділила 50 тисяч євро, Естонія надала допомогу експертами. За словами заступника міського голови Івано-Франківська Богдана Білика, з міського бюджету на розробку програми не витрачено ні копійки.

Як розповів заступник керівника відділу програмного та комп’ютерного забезпечення Андрій Чайківський, у місті встановлено 12 спеціальних стендів і 13 вивісок, зчитавши з яких QR-код, можна отримати різнопланову інформацію – від загальних даних про місто до телефонів першої необхідності, від новин і анонсів культурно-мистецьких подій до туристичних маршрутів.

Саме туристичні маршрути і мапа міста є найцікавішими елементами нової програми для мобілок. Таких маршрутів п’ять: «Архітектурно-мистецька спадщина Івано-Франківська», «Алеями древнього парку», «Станіславський некрополь», «Івано-Франківськ невідомий» і «Романтичний Івано-Франківськ». Вони охоплюють три десятки пам’яток і визначних місць. Є аудіозапис екскурсій і фотогалерея.

Програма для туристів підготовлена чотирма мовами – українською, англійською, німецькою і польською.

Івано-Франківськ став третім після Києва та Львова містом, де туристам надаватиметься така послуга. А влітку тут відкриють візит-центр.

XS
SM
MD
LG