Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії тривають бої з ісламістами в історичній Пальмірі


Руїни Пальміри, архівне фото
Руїни Пальміри, архівне фото

У Сирії повідомляють про запеклі бої урядових військ із ісламістським угрупованням «Ісламська держава» в історичному місті Пальмірі, руїни якого є пам’яткою світової спадщини ЮНЕСКО.

За даними джерел сирійських правозахисників, які базуються в Лондоні, станом на суботу, 16 травня, ісламісти захопили значну територію на півночі міста, бої тривають і в його західній частині.

Раніше правозахисники повідомляли, що ісламісти стратили на захоплених ними територіях біля Пальміри 23 людини, з них 9 неповнолітніх і 5 жінок. Це було вже друге повідомлення про масову страту з боку ісламістів із часу початку їхнього наступу в цей регіон цього тижня.

Руїни стародавнього міста Тадмора, відомого на Заході як Пальміра, одного з найбагатших міст-держав пізньої античності, вже зазнали певної шкоди в перебігу чотирирічної громадянської війни в Сирії.

Ісламісти з угруповання «Ісламська держава», які захопили значні території в Сирії й сусідньому Іраку, раніше вже знищили кілька стародавніх археологічних об’єктів в Іраку.

Наступ «Ісламської держави» в цій місцевості ще погіршує становище урядових сил Сирії, які останніми тижнями також зазнали низки поразок від неісламістських повстанців.

XS
SM
MD
LG