Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині обстріляли медичний автомобіль, загинув військовий – влада


У Станично-Луганському районі Луганської області бойовики розстріляли медичний автомобіль «УАЗ» Збройних сил України, внаслідок чого один військовий загинув, один поранений, повідомляє голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

За його словами, диверсія сталася близько 12:00 25 травня біля межі з Росією на контрольованій українською владою території. Медичний автомобіль із двома військовими їхав із села Камишне у Сизе і потрапив під автоматний вогонь.

«У цю місцевість часто пробираються диверсійно-розвідувальні групи з території Росії... Бойовики закладають фугаси, на яких підірвалися вже два військових автомобілі, і здійснюють інші диверсії. Вчора розстріляли медичну допомогу, їх не зупинило те, що на автомобілі були спеціальні розпізнавальні знаки», – заявив Москаль.

Крім того, за даними влади Луганщини, 25 травня близько 16-ї години бойовики з боку окупованого Первомайська обстріляли з автоматичних гранатометів крайній український блокпост у селі Родина (входить до міста Золоте). Осколками від гранат поранені четверо бійців батальйону «Айдар», їх доправили до лікарні Сєвєродонецька, повідомили в прес-службі голови Луганської адміністрації. За повідомленням, тут розташований єдиний офіційний пункт пропуску через лінію розмежування в Луганській області.

За даними прес-центру АТО, ввечері і вночі з 25 на 26 травня проросійські бойовики на сході України далі обстрілювали позиції українських військових на всіх напрямках.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських силовиків у порушенні перемир᾽я і заявляють про понад 40 обстрілів своїх позицій. Про поранених чи загиблих не повідомляють.

XS
SM
MD
LG