Доступність посилання

ТОП новини

«Еліта ДНР» свариться, а люди – гинуть


Бойовики «ДНР» «Гіві» і «Моторола» зустрілися на параді у Донецьку, 9 травня 2015 року
Бойовики «ДНР» «Гіві» і «Моторола» зустрілися на параді у Донецьку, 9 травня 2015 року

Бойовики «ЛДНР» діляться на два види: гарматне м'ясо і тилові пройдисвіти. Першим належить красиво вмирати за інтереси других

Якщо ви придивитесь до «законотворчості» так званих «народних рад» в Донецьку та Луганську, то просто посміхнетесь: ну, мавпують люди справжній парламент, то й нехай! Дійсно, грубе копіювання російських законів та ще й з граматичними помилками законотворчістю не назвеш. Але ж чиновники тупо вивчають ті «закони» мало не на пам'ять та ще й «намагаються» втілити їх в життя.

Із закулісся часто виглядає справжнє обличчя тих депутатів та міністрів. І сміх, і гріх

Та тим часом із закулісся часто виглядає справжнє обличчя тих депутатів та міністрів. І сміх, і гріх.

В Донецьку п'яні бойовики «Оплоту» протаранили машину родичів консультанта уряду «ДНР» Романа Манекіна. При цьому постраждала жінка, якій знадобилася допомога лікарів. Про це написав у Facebook сам Роман Манекін.

«На жаль, не вдалося «зам'яти» історію. Приблизно годину тому автомобіль з п'яними (як мені здалося) «ополченцями» («Оплот») протаранив авто мого родича в центрі Донецька. Ходив на «розбірки». Ополченці провину визнали, збиток зобов'язалися відшкодувати. Спочатку хотів було «спустити на гальмах»: життя – штука складна, всяке буває. На жаль, супутниця родича, коли пройшов перший шок, відчула себе погано... Викликали «швидку». Залізо є залізо, а людина – людиною. Вирішили оформляти. Шкода!» – Написав Манекін.

Чого ж тут дивуватись менш значимим «фігурам» донецької дійсності?

Розповідають, що один з «депутатів» налагодив випуск «Кока-коли». Дійсно, у торгових точках на окупованій території Донецької області у продажу з'явився напій «Реал-кола», дизайн пляшки якої точно копіює «Кока-колу». На підроблених пляшках розміщена символіка так званої «Новоросії».

З «Новоросією» пов’язано чимало непорозумінь у владних колах «ДНРії». Одне з них пов’язано з «радником» Манекіним. Йдеться про конфлікт між цим «консультантом уряду» «ДНР» і Олександром Кофманом, який вважається «міністром закордонних справ» «ДНР»

З «Новоросією» пов’язано чимало непорозумінь у владних колах «ДНРії». Одне з них пов’язано знову ж таки з «радником» Манекіним. Йдеться про конфлікт між цим «консультантом уряду» «ДНР» і Олександром Кофманом, який вважається «міністром закордонних справ» «ДНР».

Нещодавно Кофман отримав від кураторів «втик» за своє інтерв'ю, де говорив, що проект «Новоросія» – закритий. Плутано виправдовувався. Та, можливо, на тому б усе й згасло, якби Манекін не став в інтернеті звинувачувати свого соратника в тому, що той єврей і тому має бути вигнаний з «ДНР»!

Цитую дослівно: «Если Александр Кофман выступает за «замораживание «проекта», как он выразился, «Новороссии», то что он вообще делает на посту «Министра иностранных дел»‪ «ДНР»? Это назначение молодой человек получил вовсе не за блестящую деятельность карьерного дипломата, а в результате дележа портфелей между представителями Олега Царева в протестном движении (собственно, деятелями проекта «Новоросия»), губаревцами и активистами общественного движения «Донецкая Народная Республика». Причем Кофман, в свое время, откололся от губаревцев и присоединился к Цареву. Это, собственно, его единственная «заслуга» на дипломатическом поприще», – написав Манекін.

У «ДНР» і «ЛНР», як відомо, «скрепы русского мира» діляться на два види – гарматне м'ясо і тилові пройдисвіти. Першим належить красиво вмирати за інтереси других.

Морги Горлівки та Єнакієва забиті трупами. Лише впродовж останнього тижня в Єнакієве з позицій в районі Горлівки доставили близько 25 трупів місцевих бойовиків. Не менше загиблих і в моргах Новоазовська та Старобешева

Розповідають знайомі, що морги Горлівки та Єнакієва забиті трупами. Лише впродовж останнього тижня в Єнакієве з позицій в районі Горлівки доставили близько 25 трупів місцевих бойовиків, які стали жертвами як бойових зіткнень з силами АТО, так і загинули в результаті «розбірок» з бойовиками з інших бандформувань. Не менше загиблих і в моргах Новоазовська та Старобешева.

Пройдисвіти «ЛДНР» в свою чергу самі є представниками інтересів кремлівських олігархів. Головне завдання пройдисвітів – просто грати ролі міністрів і депутатів, при цьому важливо надуваючи щоки і роблячи вигляд, що все це серйозно.

А як справи в так званій «Новоросії», цих людей найменше хвилює. То вже я дам невеличку картинку, щоб вони уявляли, до чого дійшов народ.

У місті Антрацит шахтарі почали страйк. Мова йде про шахту «Комсомольська». Гірники вимагають від «уряду» так званої «ЛНР» погасити заборгованість із заробітної плати. Кажуть, страйк ще триває

У місті Антрацит шахтарі почали страйк. Мова йде про шахту «Комсомольська», де жоден шахтар не спустився в шахту. Гірники вимагають від «уряду» так званої «ЛНР» погасити заборгованість із заробітної плати за відвантажене вугілля. Кажуть, страйк ще триває. Раніше шахта «Комсомольська» входила до складу державного підприємства «Антрацитвугілля» і вважалася однією з найперспективнивнішх в Україні. Ще одна перспективна шахта імені Леніна, в моїй Горлівці, банально пущена на металобрухт. В такому вигляді її вивозять в Росію. А в Авдіївці остаточно розбомбили коксохімзавод. Без нього – місту кінець.

Спасибі «ДНР», справжнім патріотам Донбасу!

Микола Миколаєнко, інженер, місто Горлівка

Думки, висловлені в рубриці «Листи з окупованого Донбасу», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода

Надсилайте ваші листи: DonbasLysty@rferl.org

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG