Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики 90 разів обстрілювали українські позиції


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі АТО у п’ятницю вранці повідомляють про 90 обстрілів бойовиками позицій українських військових з різних видів зброї з вечора і впродовж ночі. Про це йдеться у повідомленні прес-центру у Фейсбуку.

«За добу, що минула, бойовики проросійських незаконних збройних формувань 90 разів порушували умови припинення вогню в зоні проведення АТО. Вздовж усієї лінії розмежування сторін злочинці били по позиціях українських військ з РСЗВ «Град», артилерії, бойових машин, стрілецької зброї та гранатометів. Під вечір бойовики помітно активізувались. Загалом за ніч вони 55 разів обстрілювали українських захисників та оселі мирних мешканців. Потужні 152-міліметрові гаубиці гатили по Широкій Балці, що неподалік Артемівська, та Широкиному. В районі Маріуполя зі 120-міліметрових мінометів найманці били по Чермалику. Неподалік Донецька Піски, Опитне, Красногорівку та Мар’їнку загарбники методично обстрілювали зі стрілецької зброї та мінометів калібру 82 міліметри. Після опівночі російсько-терористичні бандформування обстріляли Золоте та Сокільники, що на Луганщині. Але найбільш активно ворог обстрілював наші позиції в Мар’їнці, здійснивши не менш як десять обстрілів», – мовиться в повідомленні.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО в обстрілах своїх позицій, поки оновленої інформації про ніч на Донбасі не надають.

Мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG