Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода розпочинає новий проект #Точно


Радіо Свобода 1 липня розпочинає новий проект #Точно, який ставить собі за мету розказати історію однією цифрою.

Цей проект – інфографіка з двох частин. Перша буде мати просто цифру про те, як працює влада, скільки така робота коштує платникам податків, як виглядає корупція тощо. Наприклад, автори проекту покажуть, скільки коштуватиме їжа для штабу АТО, який існує на виконання мінських домовленостей, чи скільки солодощів з’їсть Адміністрація президента до кінця року.

Джерело інформації буде оприлюднене разом із цифрою як другий компонент інфографіки. Виходити #Точно буде кожного робочого дня.

«Це – не повномасштабне розслідування, але цифра, яка змусить людей замислитися. Це як твіттер-версія розслідування, формат епохи швидкої інформації», – говорить керівник проектів розслідувань на Радіо Свобода Катя Горчинська.

Авторами проекту є молоді аналітики і блогери Гліб Канєвський та Олександр Лємєнов.

«За останніми дослідженнями Reuters, більшість новин читаються саме зі смартфонів. Люди хочуть знати швидше без зайвих коментарів і проект #Точно надасть їм таку можливість», – говорить Канєвський.

«Ми зможемо змінити вигляд сучасної журналістики, «освіживши» медіапростір офіційними даними, не надаючи зайвих коментарів», – додає Олександр Лємєнов.

Водночас Українська редакція Радіо Свобода сподівається, що оприлюднені цифри стануть поштовхом до дискусій, які сприятимуть демократичним змінам.

XS
SM
MD
LG