Доступність посилання

ТОП новини

Чим закінчиться прокурорський скандал? (Огляд преси)


Суд відпустить Шапакіна і Корнійця під заставу, а потім вони опиняться за кордоном – газета «Сегодня»

Високопоставлених прокурорських працівників Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця звинувачують в особливо великому хабарі у розмірі понад 3 мільйони гривень. Утім, як стверджують поінформовані джерела газети «Сегодня», ці люди стали розмінною монетою у великій прокурорсько-кадровій грі. Як прогнозують експерти газети, нинішній прокурорський скандал має шанси згаснути, як поступово зійшли нанівець інші «зразково-показові» затримання – наприклад, пов'язані з колишніми керівниками МНС, яких публічно затримували на засіданні Кабміну, або спробою притягнути до відповідальності народного депутата Сергія Клюєва. Суд відпустить їх під заставу, а потім вони виявляться там же, де й інші – за кордоном, звідки дістати людину набагато важче, зауважує газета.

За рік судової тяганини зі справою Надії Савченко судді ухвалили чимало рішень, однак остання постанова Слідчого комітету Росії стала несподіваною як для самої Надії, так і для її захисту, констатує газета «Україна молода». Слідчий комітет Росії посилив звинувачення проти викраденої українки. За словами російського письменника-сатирика Віктора Шендеровича, таким чином Слідчий комітет намагається виключити будь-яку можливість для виправдання льотчиці. Адже «держава … трудилася, викрадала її, обмовляла по всіх каналах, всю репутацію зіпсувала...» «Справу такої важливості не можна пускати на самоплив», – констатує сатирик. Заголовок статті: «Крига не скресла, панове присяжні засідателі».

Вибори, особливо місцеві, – слушна нагода для нових політичних сил заявити про себе і про свою позицію. В Україні створення нових політичних партій напередодні виборів нікому дивним не здається. Але це одна сторона медалі, зазначає газета «День». На іншій – фактична торгівля маленькими, невідомими широкому загалу партіями для подальшої розкрутки, ребрендингу та участі в тих самих виборах. Такі партії не мають ідеологічної складової, тобто їхня платформа – це набір гасел, закликів та обіцянок, не підкріплених якимись ідеологічними догматами і які часто суперечать один одному. А це вкрай небезпечно через те, що провідники таких партій не мають цілісного комплексу дій щодо вирішення проблем громади чи держави, а прагнуть лише потрапити у виборні органи задля обстоювання своїх інтересів та вирішення власних проблем. Утім, поява та переродження партій не є єдиною проблемою прийдешніх виборів. Проблемою лишатиметься підкуп виборців. Адже практика минулих років засвідчила, що простіше купити голоси виборців, аніж провести повноцінну виборчу кампанію. Про наслідки йдеться в матеріалі «Iз чим підуть партії на вибори?».

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG