Доступність посилання

ТОП новини

Заблоковані на Закарпатті бійці «Правого сектору» досі не здалися – СБУ


©Shutterstock
©Shutterstock

Озброєні бійці «Правого сектору», які ще в суботу, 11 липня, відійшли в бік села Лавки і заблоковані там, до цього часу не склали зброї, повідомив Віталій Маліков, заступник голови СБУ, на брифінгу в Мукачеві.

За його словами, наразі проводяться оперативно-слідчі заходи для затримання озброєних осіб. Бійці вже давно мали здатися, і час у них для цього вже вичерпано, наголосив заступник голови СБУ.

«Будемо затримувати, якщо не складуть зброю. Ще раз звертаюся до цих людей: прийдіть і здайтеся. І це буде і для вас, і для людей найкращим виходом», – заявив Віталій Маліков.

Заступник голови СБУ також наголосив, що на цей час порушено два кримінальні провадження і здійснюється досудове розслідування. Обшуки проводяться і в Мукачеві, і в Ужгороді.

Відео: News Mukachevo

Напруженість на Закарпатті спалахнула в суботу, 11 липня, коли в Мукачеві сталися перестрілки з участю людей, що назвали себе представниками «Правого сектору», і правоохоронцями. Місцеві засоби інформації повідомили, що конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради з групи «Воля народу» регіонала Михайла Ланя, в нього втрутилися правоохоронці. Сторони висувають суперечливі версії того, що сталося.

Після перестрілки з застосуванням гранатометів і важкого кулемета з боку «Правого сектора», внаслідок чого були знищені кілька авт міліції, нападники відступили з міста. З обох сторін є втрати: Міністерство внутрішніх справ інформує про шістьох потерпілих силовиків і ще п’ятьох осіб, «Правий сектор» про чотирьох поранених і двох убитих із його боку (із повідомлень не ясно, чи поранені члени «Правого сектору» залічені до числа поранених із інформації МВС).

Нині в області триває спецоперація блокування, роззброєння і «затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві». Служба безпеки України та МВС пообіцяли членам «організованого злочинного угруповання, яке 11 липня в місті Мукачеві здійснило тяжкі злочини із застосуванням зброї», об’єктивне розслідування справи й вимагають від них скласти зброю і здатися. Генеральна прокуратура створила спільну з СБУ й МВС слідчо-оперативну групу, що веде розслідування у кримінальному провадженні, порушеному за статтями про створення злочинної організації і про терористичний акт.

XS
SM
MD
LG