Доступність посилання

ТОП новини

«Ми повинні для американських інвесторів відкрити іншу Україну» – Наталія Микольська


Айварас Абромавичус, Олена Кошарна і Наталія Микольська
Айварас Абромавичус, Олена Кошарна і Наталія Микольська

13 липня у Вашингтоні відбудеться перший американо-український бізнес-форум

13 липня у Вашингтоні відбудеться перший американо-український бізнес-форум. Учасниками цього заходу будуть урядовці та бізнесмени з обох країн. Україна зі свого боку представить американцям агробізнес, ІТ, фармацевтику, авіа і ракетобудування.

До штаб-квартири Американської торговельної палати на «US-Ukraine business summit» 13 липня українські урядовці приїдуть із презентацією вже втілених і майбутніх реформ та розповідями про привабливі галузі.

«Висококваліфіковані спеціалісти, широка мережа транспортних вузлів, розвинені ІТ, аграрна, промислова, енергетична і авіабудівна сфери, молоде покоління лідерів – ось сильні сторони сучасної України», – йдеться у спеціально виготовленому для цієї події ролику.

Разом з тим, організатори цієї масштабної події наголошують, що результат не буде швидким.

Не повинно бути очікування, що ми з форуму привеземо готові інвестиції, гроші в чемоданах, договорах
Наталія Микольська

«Не повинно бути очікування, що ми з форуму привеземо готові інвестиції, гроші в чемоданах, договорах – це не те, що ми повинні очікувати. Ми повинні для великих системних інвесторів відкрити іншу Україну з новим реформаторським урядом, зі змінами, а не просто балачками. Уряд України їде в США як гості. Єдині витрати, які ми несемо, це витрати на переліт і проживання. Делегація обмежена, летимо економ класом», – попереджає торговий представник України, голова українського організаційного комітету форуму Наталія Микольська.

Від завищених очікувань застерігає і міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

Цей форум – це перша подія такого масштабу. Наша мета приїхати, показати нову команду і налагодити прямі зв’язки з ключовими інвесторами
Айварас Абромавичус

«Залучення фондів – це процес. Це не так, що приїхав, руку потис, порахував скільки грошей дали. Цей форум – це перша подія такого масштабу. Наша мета приїхати, показати нову команду і налагодити прямі зв’язки з ключовими інвесторами. Після форуму ми більш детально будемо проробляти можливості і обговорювати ймовірні варіанти», – пояснює він.

Серед учасників форуму – представники ТОП-200 найбільших американських компаній. Обговорювати доцільність інвестицій в Україну будуть відомий інвестор і мільярдер, президент компанії «NCH» Джордж Сорос. Про українські реформи американцям розповідатимуть міністри економіки та фінансів, заступник голови НБУ та голова Державної фіскальної служби.

Далі учасники розділяться на чотири секторальні сесії: агробізнес і інфраструктура, побудова інноваційної економіки (ІТ, фармацевтика, інженерія, авіа та ракетобудування), енергетика і приватизація, а також стратегія фінансування економічного росту.

США вірять у майбутнє України – Ендрюс

За словами заступника міністра торгівлі США Брюса Ендрюса, економічний успіх України є стратегічним завданням Сполучених Штатів.

США вірять у майбутнє України, як нової, орієнтованої на бізнес, прозорої економіки у серці Європи
Брюс Ендрюс

«США вірять у майбутнє України, як нової, орієнтованої на бізнес, прозорої економіки у серці Європи. Тому для президента Обами, віце-президента Байдена та всього американського уряду сильна, процвітаюча Україна є найвищим пріоритетом. Підписання конкретних угод не є метою на цьому саміті. Головним завданням є дати можливість українському уряду підкреслити суттєвий прогрес, зроблений у контексті покращення бізнес-клімату. По-друге, дати можливість американським компаніям сказати, які зміни вони хочуть бачити», – розповідає американський високопосадовець.

Та, щоб американські гроші прийшли в Україну, Києву потрібно подолати фундаментальні проблеми – це домінування в економіці великих державних підприємств, регуляторна політика, яку потрібно узгодити з міжнародними стандартами і звісно, корупція, кажуть чиновники з Вашингтону.

Наше найбільше прохання до уряду України – знайти політичну волю для мікрореформ у кожному перспективному для зростання секторі
Метью Мюрей

«Наше найбільше прохання до уряду України, який фокусується на вирішенні макроекономічних проблем, ліквідності, стабільності валюти, – знайти політичну волю для мікрореформ у кожному перспективному для зростання секторі. Треба створити економіку, в основі якого буде приватний сектор, і яка базується на правових нормах», – закликає заступник міністра торгівлі США у справах Європи, Близького Сходу і Африки Метью Мюрей.

Разом з тим, нещодавно в Україну вже зайшли декілька іноземних інвесторів, серед яких французька компанія «Суфле груп», що планує побудувати новий зерновий термінал в Іллічівському порту, один з найбільших світових трейдерів «Луї-Дрейфус». Зайшла на український ринок і турецька компанія «Атлас Джед». Окрім того, відвідали Україну з бажанням збільшити інвестиції члени наглядової ради компанії «Вимпел ком» – одного з найбільших мобільних операторів у світі.

  • Зображення 16x9

    Ірина Стельмах

    На Радіо Свобода працюю з вересня 2012 року. У 2011 році отримала диплом бакалавра журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Того ж року вступила на магістратуру у Могилянську школу журналістики. Активно вдосконалюю знання англійської, польської та болгарської мов. Займалась плаванням, дублюванням фільмів та серіалів українською .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG