Доступність посилання

ТОП новини

Уряд США надав Україні кредитні гарантії в обсязі 2 мільярдів доларів


Яресько і Лью підписали кредитні гарантії для України на 2 мільярди доларів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:55 0:00

Уряди США й України підписали у середу декларацію про кредитні гарантії в обсязі 2 мільярди доларів. Документ підписали міністр фінансів України Наталія Яресько та міністр фінансів США Джейкоб Джозеф Лью.

«Це дозволить Україні активніше впроваджувати вже розпочаті реформи, а також залучати міжнародну фінансову підтримку на більш сприятливих для України умовах. Ми дякуємо уряду США за підтримку України, особливо в такий непростий для нас час. Ми високо цінуємо такий крок наших американських партнерів», – зазначила Яресько.

У свою чергу, міністр фінансів США Джейкоб Джозеф Лью похвалив український уряд за розпочатий шлях для впровадження реформ і зазначив, що Мінфін США може збільшити кредитні гарантії для України і до трьох мільярдів доларів.

«Нинішній уряд України є найбільш реформаторським за всю історію країни. Ми бачимо кроки з подолання корупції, поліпшення бізнес-клімату і захисту найуразливіших верств населення. І за цих украй складних умов уряд намагається досягти макроекономічної стабільності», – зазначив міністр фінансів США.

«Дуже важливо, щоб уряд продовжував такий курс і важливо продовжити підтримку України. Разом зі Світовим банком, МВФ, ЄС та іншими партнерами ми у 2014 році надали необхідну допомогу і готові і надалі це робити. Уряд продовжує шлях реформ, і ці зусилля заслуговують на підтримку. У звʼязку з цим ми запропонуємо Конгресу США виділити Україні додатково 1 мільярд доларів, і загальний пакет підтримки становитиме 3 мільярди доларів у разі, якщо уряд України продовжить реалізовувати реформи», – додав американський урядовець.

Раніше міністр Наталія Яресько заявила, що Україна розраховує на погодження МВФ нової кредитної програми й очікує на отримання першого траншу до кінця лютого.

XS
SM
MD
LG