Доступність посилання

ТОП новини

Кличко зупинив роботу комісії з відбору кандидатів на посаду головного архітектора Києва


Віталій Кличко (©Shutterstock)
Віталій Кличко (©Shutterstock)

Мер Києва Віталій Кличко зупинив роботу конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду головного архітектора Києва. Про це він заявив у дописі на своїй сторінці у фейсбуці.

Також він звернувся до членів комісії з проханням ініціювати внесення змін до законодавства про розділення посад головного урбаніста (архітектора) столиці та голови департаменту містобудування та архітектури.

Саме цього і вимагали громадські активісти, розповів у програмі «Молодь плюс» координатор громадської організації «Врятуй Жовтень» Сергій Щелкунов.


«Головний архітектор – людина дуже важлива для людей, які хочуть забудовуватися. Такої людини в Києві зараз нема. Її треба знайти, і знайти через конкурс. Ми звернулись до міського голови, щоб він був за новою методикою, прозорий і професійний. На жаль, він не відбувся. Не відбувся чисто, прозоро і професійно. Ми говоримо про те, що це невдала спроба, і треба на нову посаду оголосити новий конкурс. Треба проводити новий конкурс відповідно нового закону про державну службу, де виписані норми і вже дописуються підзаконні акти», – зазначив активіст.

30 вересня міський голова Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника та двох його заступників. Целовальник був призначений на посаду начальника головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА, головного архітектора Києва в серпні 2010 року. Наприкінці грудня столична влада оголосила конкурс на заміщення посади директора департаменту містобудування та архітектури КМДА, головного архітектора Києва. 2 березня конкурсна комісія обрала шорт-лист із 5 кандидатів. Серед них – архітектори Юрій Скляренко, Андрій Миргородський, Сергій Казарянц, Сергій Броневицький та Ігор Писарець.

XS
SM
MD
LG