Доступність посилання

ТОП новини

Схеми Портнова знімають санкції з «родини» Януковича (огляд інтернет-видань)


Схема Портнова вже запрацювала в інтересах головного банкіра Януковича Сергія Арбузова

Головний юрист Віктора Януковича Андрій Портнов створив судовий прецедент, що дозволяє знімати санкції і повертати активи представникам колишнього режиму, що повтікали за кордон. Прецедент був створений з порушеннями законів суддями за допомогою Генпрокуратури України, стверджує дописувач «Української правди». Схема Портнова вже запрацювала в інтересах головного банкіра Януковича Сергія Арбузова. Відомство Віктора Шокіна не дає її розвалити, відмовляючись розслідувати протизаконні дії суддів. Докладніше про це «Українська правда» розповідає в статті «Гра в піддавки: як суди та Генпрокуратура допомагають «родині» позбуватися санкцій».

Схеми обкрадання державних підприємств в Україні однакові, з невеликими нюансами залежно від галузевої спрямованості, констатує автор статті на сайті «Обозреватель». Нині в країні понад 3000 держпідприємств, із них працюють тільки 1800. Це, як стверджує дописувач, наслідки тіньової приватизації, застосування схеми створення штучної заборгованості з подальшим банкрутством і виведенням власності держпідприємства через суд. «Обозреватель» розповідає про найяскравіші приклади схемотехніки і про те, хто наживався на держвласності та як саме.

Україні вкрай важливо отримати повноцінну прописку в НАТО. Як наголошує «Gazeta.ua», більшість українців нарешті усвідомила таку потребу. Вони довго не хотіли збагнути очевидного: будь-який позаблоковий формат України – це рожева мрія росіян. Україна за межами військово-політичної кооперації із західними партнерами завжди буде легкою наживою для Російської імперії, доки та існуватиме. Питання вступу до НАТО для України є навіть пріоритетнішим, ніж прагнення до Європейського союзу, наголошує «Gazeta.ua».

Україна перебуває в ситуації, коли від війни держава переходить до нібито миру. Але це мир замороженого конфлікту. А він, як наголошує сайт «Хвиля», заганяє суперечності вглиб, переводячи зіткнення між ворогуючими сторонами на рівень правового, економічного, громадського та культурного протистояння. Цей заморожений конфлікт вигідний Росії і вигідний Європі, але він невигідний Україні. Про те, чим він їй загрожує розповідає интернет-видання «Хвиля».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG