Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав незаконною постанову про підвищення тарифів на газ для населення


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною постанову Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), якою встановлювалося ціни на природний газ для населення. Про це свідчить постанова суду від 3 листопада2015 року, яка опублікована в Реєстрі судових рішень.

Також суд звернув увагу, що НКРЕКП отримала право встановлювати тарифи на газ для населення лише з 1 жовтня 2015 року, коли набув чинності новий закон про ринок природного газу. Також суд вважає, що постанову підписала не уповноважена на це особа – повноваження на підписання відповідного рішення НКРЕКП належить виключно голові, а не виконуючому обов’язків голови.

3 березня Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, своєю постановою підвищила з 1 квітня 2015 року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 раза – до 3 600 гривень за тисячу кубометрів палива. Згідно з рішенням комісії, мінімальний тариф для населення встановлюється в опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня за максимального споживання палива обсягом до 200 кубометрів на місяць.

У разі перевищення встановленого мінімального обсягу подальші обсяги оплачуються з розрахунку 7 188 гривень за тисячу кубометрів, також у період з 1 травня по 30 вересня вартість природного газу для населення становитиме 7 188 гривень за тисячу кубометрів, незалежно від обсягів споживання.

XS
SM
MD
LG