Доступність посилання

ТОП новини

Більшість українців не бачать реальних реформ в Україні – опитування Інституту Горшеніна


71,5% українців вважають, що реформи в Україні не проводяться. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна.

21,2% опитаних відповіли, що реформи в країні проводять і відзначають прогрес переважно в реформах поліції та армії.

Дослідження також показало, що терпіти матеріальні труднощі заради успішного впровадження реформ згодні 22,1% українців, в той час як 73,1% опитаних відповіли, що не готові до цього.

Також 69,8% респондентів вважають, що Україна рухається в неправильному напрямку, лише п’ята частина опитаних позитивно сприймають ситуацію в країні.

Загальнонаціональне соціологічне опитування провели з 8 до 17 лютого 2015 року. Опитали 2000 респондентів віком від 18 років з урахуванням головних соціально-демографічних характеристик населення з усіх областей України, окрім анексованого Криму й окупованої частини Донбасу. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Восени минулого року результати соціологічного опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» та соціологічною службою Центру Разумкова, свідчили, що переважна більшість українців не вірить в успішність реформ, які намагається здійснювати влада: 32% мають певну надію, однак загалом не вірять у це, а 30% зовсім позбавлені такої віри. Натомість лише 30% в цілому вірять, що реформи увінчаються успіхом.

XS
SM
MD
LG