Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: обмін Савченко не є предметом діалогу зі США


Надія Савченко
Надія Савченко

Обмін засудженої в Росії громадянки України Надії Савченко не є предметом діалогу Москви і Вашингтона, заявив в інтерв’ю російському виданню «РИА Новости» заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

За його словами, в ході останніх контактів з американською стороною, в тому числі під час перебування в Москві держсекретаря Джона Керрі, «варіанти обміну Савченко на будь-кого не обговорювалися».

Минулого тижня «Інтерфакс» із посиланням на джерела повідомив, що російська влада веде консультації про обмін Надії Савченко на росіян, які відбувають покарання в США Віктора Бута і Костянтина Ярошенка. США відкинули можливість такого обміну.

22 березня суд у Росії засудив Савченко до 22 років ув’язнення за звинуваченням у вбивстві російських журналістів, замаху на вбивство і незаконному перетині кордону. Після оголошення вироку Савченко заявила, що з 6 квітня відновить сухе голодування, вимагаючи свого повернення в Україну.

Президент України Петро Порошенко закликав свого російського колегу Володимира Путіна звільнити Надію Савченко. Він додав, що готовий передати Росії її військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, затриманих за участь у збройній агресії проти України.

3 квітня заступник голови адміністрації президента України Костянтин Єлисеєв в ефірі телеканалу «1 + 1» заявив, що в найближчі години очікуються «важливі новини» про долю Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG