Доступність посилання

ТОП новини

Віра Савченко: Надії може знадобитися госпіталізація


Надія Савченко
Надія Савченко

Громадянку України Надію Савченко, що перебуває у російському СІЗО, невдовзі можуть шпиталізувати, заявляє її сестра Віра.

На своїй сторінці у Facebook Віра Савченко повідомила, що її сестру в СІЗО відвідали українські консули, які й передали інформацію. Також, за їхніми даними, Надія погодилася на те, щоб їй поставили крапельницю.

«Консули щойно відвідали Надю: «Її прокапали. Скоро, мабуть, ляже у лікарню. Прийняла душ. Сьогодні буде у Наді медогляд». (прокапали за її згоди)», – написала Віра Савченко у Facebook.

Раніше Федеральна служба виконання покарань Росії заявляла, що Надія Савченко погодилася на регулярні медичні огляди і почала отримувати підтримувальну терапію. Стан її здоров’я лікарі вважають задовільним, цитують повідомлення прес-служби ФСВП російські ЗМІ.

До російського Ростова-на-Дону, де і СІЗО утримують Надію Савченко, сьогодні прибув один з її адвокатів Микола Полозов, він протягом дня має надати детальнішу інформацію про її стан.

«Сьогодні шостий день сухого голодування Надії Савченко. У вихідні дні до неї ніхто не міг потрапити. По обіді від Полозова дізнаємося останню інформацію», – написав у Twitter інший захисник українки Марк Фейгін.

Українська громадянка, народний депутат України Савченко від 6 квітня оголосила нове сухе голодування з вимогою звільнити її або повернути до України. За словами захисників, Савченко офіційно відмовилася від огляду російських медиків і вимагала допустити до неї українських або німецьких лікарів.

5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років позбавлення волі 22 березня, звинувативши, зокрема, у причетності до вбивства російських журналістів, що незаконно перебували на Донбасі в лавах підтримуваних Росією сепаратистів.

Російська влада раніше заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

XS
SM
MD
LG