Доступність посилання

ТОП новини

Едвард Лукас про дискусії на GLOBSEC 2016: «як нам підтримувати Україну?»


​Едвард Лукас
​Едвард Лукас

«Багато хто дивувався: як нам далі підтримувати Україну, коли уряд перебуває в руках, в основному, тих же самих старих олігархічних сил?»

У неділю у столиці Словаччини Братиславі закінчив свою роботу Міжнародний форум у справах безпеки GLOBSEC 2016. Основні дискусії точилися довкола протистояння терористичній загрозі, конфлікту в Україні, енергетичної безпеки Європи, посилення ролі НАТО.


Едвард Лукас – заступник голови Центру аналізу європейської політики (CEPA) поділився з Радіо Свобода своїми враженнями щодо деяких тем, які доволі активно обговорювали учасники, коли йшлося про ситуацію в Україні і безпеку сусідніх із нею територій.

Калінінград далі залишається дуже складною військовою проблемою для альянсу

«Звичайно, всі вони стурбовані недавніми протистояннями між російськими бойовими літаками і американськими військовими в Балтійському морі. Калінінград далі залишається дуже складною військовою проблемою для альянсу. Багато занепокоєння щодо Молдови і Грузії – складається відчуття, що архітектура безпеки в Чорному морі просто не така вже й велика, з нашої точки зору», – зазначив Лукас.

Ми всі перетравлювали новини про новий український уряд. У нас було досить обмежене українське представництво цьогоріч

«І, звичайно ж, ми всі перетравлювали новини про новий український уряд і те, що такі люди, які беруть участь у Безпековому форумі, не представлені в ньому. У нас було досить обмежене українське представництво цьогоріч і багато хто дивувався: як нам далі підтримувати Україну, коли уряд перебуває в руках, в основному, тих же самих старих олігархічних сил», – зауважив заступник голови Центру аналізу європейської політики.

У роботі форуму, в якому Україну представляли міністр закордонних справ Павло Клімкін, заступник голови адміністрації президента Дмитро Шимків, депутат Верховної Ради України Мустафа Наєм та інші, взяло участь близько тисячі державних і політичних діячів, громадських активістів, журналістів і політологів із 70 країн світу. Серед них – президенти Хорватії, Болгарії, Македонії та Словаччини, голова Військового комітету НАТО генерал Петр Павел, колишній держсекретар США Мадлен Олбрайт.

Міжнародний безпековий форум у Братиславі тривав із 15 по 17 квітня.

Над матеріалом працювали Robert Coalson і Людмила Ваннек

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG