Доступність посилання

ТОП новини

Голова Держкіно виступив за розпуск експертної комісії через серіал, запідозрений у прихильності до сепаратистів


Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив, що вважає за потрібне припинити повноваження нинішнього складу і призначити новий склад Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Держкіно.

Як написав він у фейсбуці, причиною став «надзвичайний суспільний резонанс» із приводу позитивного рішення експертів комісії щодо серіалу «Не зарікайся», принаймні одна з серій якого викликала обурення громадськості – «яке я поділяю», додав Іллєнко.

«Позитивне рішення експертів щодо можливості показу цього серіалу стало для мене неприємною несподіванкою, і я не можу з ним погодитися», – заявив він.

«Сьогодні основним завданням цієї комісії є захист інформаційного простору України, отже, серед її членів мають бути фахівці, що зможуть чітко, послідовно і професійно таку функцію виконувати, виходячи із патріотичних позицій», – наголосив Пилип Іллєнко.

Термінове засідання Експертної комісії з метою здійснити повторну експертну оцінку згаданого серіалу, зокрема, з огляду на зміст серії, що викликала дискусії й резонанс у суспільстві, відбулося 18 квітня.

За повідомленнями, в цій серії прихильники підтримуваних Росією сепаратистів на частині Донбасу змальовані в підкреслено позитивному світлі, тоді як прихильники єдності й незалежності України – переважно в негативному.

Серіал виробляє телеканал «Україна», що належить донецькому олігархові Рінатові Ахметову.

XS
SM
MD
LG