Доступність посилання

ТОП новини

Луценку треба починати арешти з Довгого (огляд преси)


Луценко раніше заявляв, що Довгий брав участь у тотальному розграбуванні Києва – видання

Лобісти дорогої нафти стимулюють її подорожчання щонайменше до 50 доларів за барель. Україна в цій ситуації матиме як переваги, так і небезпеки, констатує газета «Україна молода». З одного боку, держава отримає підстави для подорожчання бензину та дизельного пального, а це, у свою чергу, сприятиме зростанню основних цін. З іншого боку, підвищення вартості нафти на світових ринках зазвичай спричиняє паралельне здорожчання металу, інших сировинних товарів, у тому числі й продукції сільського господарства. А дорожчий метал і зерно дозволять Україні краще заробити на експорті. Втiм, як зазначає газета, найнебезпечніше те, що дорожча нафта принесе більше грошей Росії, і це дозволить їй ефективніше реалізовувати свої загарбницькі плани.

Експерти «Газети по-українськи» прогнозують – наскільки плідною буде діяльність Юрія Луценка на генпрокурорській посаді. І радять, з чого варто почати боротьбу з корупцією. Зокрема, експерти переконані, щоб довести свою самостійність, Луценко має арештувати наближених до президента осіб, які себе скомпрометували. Зокрема, моментом істини для нового генпрокурора буде, коли посадить Олеся Довгого. Луценко раніше заявляв, що Довгий брав участь у тотальному розграбуванні Києва за мера Черновецького. І він навряд чи потрапив би до парламенту, якби не був другом Порошенка, переконує експерт газети.

Різко підвищивши ціни на газ, а отже й на тепло й гарячу воду, прем’єр-міністр Володимир Гройсман почав кар’єру глави уряду з вельми ризикованого кроку. Тепер йому не залишається нічого іншого, як адвокатувати своє рішення, наголошує газета «День». У статті «Без паніки!» видання розповідає про те, як українцям можна «протистояти» новим газовим тарифам.

А в публікації «Авіакосмічне партнерство» «День» інформує, що незабаром Україна і Туреччина спільно випускатимуть пасажирські та військово-транспортні літаки, що сприятиме зростанню авіаційного виробництва та появи новітніх технологій. Видання констатує, що позбувшись економічної залежності від Росії, Україна заявила про готовність до широкомасштабного співробітництва із західними оборонними компаніями. Відтак Туреччина, яка є містком між західним світом та Близьким і Середнім Сходом, є дуже цікавим і важливим партнером для України, констатує газета.

В Україні відбувається форсована, насильницька русифікація, переконує експерт газети «Україна молода». Він вважає, що останніми роками мовна ситуація в Україні погіршилася, а підтримка української мови сприймається як зазіхання на людські права російськомовних. На тих, хто виступає за підтримку української мови, проектують абсолютно не властиві їм світоглядні «чорносотенні» орієнтації. Докладніше йдеться в публікації «Навіть Азаров намагався...», яку друкує газета.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG