Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство приватних справ («СХЕМИ» | ВИПУСК №92)


Також у випуску: Театр імені Зубика | Відлуння справи Лазаренка

Міністерство приватних справ

Доля країни часто вирішується не на протокольних зустрічах можновладців під прицілом телекамер, а під покровом ночі. Тоді до впливу на державні рішення підключаються невидимі гравці. Наприклад, олігархи. Ми систематично намагаємося фіксувати такі неанонсовані таємні зустрічі, викривати українську кулуарщину. І це фігурантам таких викриттів подобається все менше – вкотре вони намагались перешкоджали нашій журналістській діяльності. Цього разу ми стали свідками нічних подій у Міністерстві внутрішніх справ, очолюваному Арсеном Аваковим, фактично третьою людиною в країні за впливовістю після президента та прем’єра. Спеціальний репортаж Михайла Ткача.

Театр імені Зубика

Тут мав бути театр. Це історія про те, як мешканці Житомира доручили приватній фірмі добудувати свій відкритий гастрольний театр у зоні громадського відпочинку, а фірма знесла довірену їй недобудову і зводить там черговий житловий комплекс. За фірмою, що так зухвало вчинила з давньою мрією громади, стирчать вуха народного депутата групи «Відродження», колишнього «регіонала» Володимира Зубика, який і до цього неодноразово ставав фігурантом розслідувань про сумнівні з точки зору законності забудови. Історію дослідила Анастасія Іванцова.

Відлуння справи Лазаренка

В Україну з візитом приїхала колишній американський прокурор, яка домоглася ув’язнення в США українського прем’єр-міністра Павла Лазаренка. За довгі роки розслідування української високопосадової корупції вона вже добре знає її в прізвищах та цифрах.

Хто з фігурантів американського розслідування залишається в активній українській політиці – та чому сотні мільйонів доларів, викрадених Павлом Лазаренком, так складно повернути в Україну?

Про це далі – Сергій Андрушко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG