Доступність посилання

ТОП новини

Хто займе сім вільних крісел у Верховній Раді? Живий блог

Сім округів, більш ніж 370 кандидатів – в Україні тривають проміжні вибори до парламенту.

Сім округів, більш ніж 370 кандидатів - в Україні тривають проміжні вибори до Верховної Ради. Волевиявлення відбувається на Волині, Луганщині, Івано-Франківщині, Полтавщині, у Херсоні, Чернігові та Дніпрі. Напередодні громадянська мережа «Опора» та «Комітет виборців України» повідомляли про численні порушення під час агітації, однак серйозних ризиків зриву виборів спостерігачі не передбачають. То хто займе сім вакантних крісел у парламенті?

На окрузі №27 у Дніпрі явку виборців стимулюють акцією «Борись за Дніпро», передає кореспондент Радіо Свобода. Активісти закликають іти голосувати і вручають флаєри-запрошення на Фестивальний причал, де анонсований виступ двох відомих рок-гуртів та фестиваль вуличної музики.

Також поширювачі друкованої продукції повідомляють, що селфі на тлі виборчої дільниці дасть можливість виборцю взяти участь в розіграші сучасного смартфона. Яку саме організацію представляють люди в футболках, вони не кажуть. Цю ж саму акцію рекламують білборди по всьому місту. Елемент дизайну нагадує передвиборчу стилістику одного з кандидатів.

Ukraine -- by-election in Dnipro, action, July 17, 2016
Ukraine -- by-election in Dnipro, action, July 17, 2016

Ukraine -- by-election in Dnipro, action, July 17, 2016
Ukraine -- by-election in Dnipro, action, July 17, 2016

Cпостерігачі «Комітету виборців України» повідомляють про порушення у Гадяцькому районі на Полтавщині. За їхніми словами, у більшості населених пунктів району не знята агітація за самовисуванця Олександра Мігаля та кандидата від «Батьківщини» Руслана Богдана. Також вони зазначають, що фактично на всіх виборчих дільницях є порушення із зберіганням виборчої документації.

Представники «Демальянсу» говорять про підвезення виборців на дільниці у Чернігові.

Голосування почалося без порушень, інформують спостерігачі. Однак незабаром почали з'являтись повідомлення про підвезення виборців на дільниці. Зокрема «Опора» інформує про таке явище у Херсоні.

XS
SM
MD
LG