Доступність посилання

ТОП новини

Хто займе сім вільних крісел у Верховній Раді? Живий блог

Сім округів, більш ніж 370 кандидатів – в Україні тривають проміжні вибори до парламенту.

Сім округів, більш ніж 370 кандидатів - в Україні тривають проміжні вибори до Верховної Ради. Волевиявлення відбувається на Волині, Луганщині, Івано-Франківщині, Полтавщині, у Херсоні, Чернігові та Дніпрі. Напередодні громадянська мережа «Опора» та «Комітет виборців України» повідомляли про численні порушення під час агітації, однак серйозних ризиків зриву виборів спостерігачі не передбачають. То хто займе сім вакантних крісел у парламенті?

У Нацполіції заявляють, що грубих порушень правопорядку під час довиборів народних депутатів у 7 округах не зафіксовано.

До 20:00 17 липня до поліції надійшло 150 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Найбільша кількість таких повідомлень зафіксована у Луганській області – 44. Далі йдуть Чернігівська (41), Херсонська (31), Полтавська (12), Волинська (10), Дніпропетровська (7) та Івано-Франківська (5) області.

ЦВК: Явка на проміжних виборах майже 33%. Даних з Луганщини нема

​Спостерігачі вимагають інформації і заявляють: така ситуація викликає сумніви в належній організації взаємодії між ЦВК, ОВК № 114 та ДВК​

Партія "Батьківщина" заявляє про масові фальсифікації під час підрахунку голосів на всіх округах

Підіб'ємо підсумки дня.

Станом на 20 годину явка на довиборах у Верховну Раду України за даними, отриманими з 6 округів, становить 32,94%. Відповідні дані оприлюднені на сайті ЦВК.

Водночас, дані з Луганщини, є лише за 12 годину.

"Настільки тривала затримка із оприлюдненням інформації про активність виборців … та значне уточнення попередніх даних щодо явки станом на 12:00 викликають сумніви в належній організації взаємодії між ЦВК, ОВК № 114 та ДВК цього округу", − заявляють у Громадській мережі ОПОРА.

А в партії "Батьківщина" заявили про масові фальсифікації на усіх округах.

Національна поліція України повідомила, що впродовж дня голосування на проміжних виборах народних депутатів України від початку доби до 20-ї години до поліції надійшло 150 повідомлень про порушення, пов’язані з виборчим процесом, і найбільше з них – із округу на Луганщині.

Раніше Комітет виборців України повідомив результати екзит-полів, проведених на 3 округах.

За цими даними, в окрузі № 27 у Дніпрі самовисуванка, волонтер Тетяна Ричкова на 19-у годину мала 46,1 % голосів, її головний суперник, самовисуванець, колишній секретар міськради, підприємець Загід Краснов – 30,5 %.

В окрузі № 85 в Івано-Франківській області на 19-у годину Сергій Насалик від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» отримував 22,1%, Віктор Шевченко від партії «Укроп» – 18,7 %.

А в окрузі № 206 у Чернігівській області самовисуванець Максим Микитась мав на 19-у годину 32,0 5, Юрій Власенко від «Батьківщини» – 28,4%.

Водночас, інші дані по в Івано-Франківській області отримані після екзит-полу, що провела місцева агенція новин «Фіртка». За цими даними, лідирує Віктор Шевченко (19,79%), на другому місці Сергій Насалик (17,25%), на третьому Оксана Тебешевська (11,15%).

Щодо Дніпра, , за даними екзит-полу, оприлюдненого експертом Міжнародного аналітичного центру соціології Дмитром Тарасюком, перед веде Загід Краснов – у нього 45,1%, у Тетяни Ричкової – 41,3%.

XS
SM
MD
LG