Доступність посилання

ТОП новини

Політична кар’єра Гройсмана закінчиться восени? (Огляд преси)


Газета «День» нагадує, що сьогодні минають перші 100 днів роботи нового Кабміну. Переважна більшість знаних на увесь світ реформаторів, яким вдалось увійти в історію, переломивши перебіг розвитку держави, якою вони керували, називають цей період ключовим для здійснення реальних справ. Натомість, уряд Володимира Гройсмана, як переконує видання, значними успіхами похизуватися не може. За 100 днів 20-й за рахунком Кабмін незалежної України, не зміг зробити для країни більше, ніж те, що йому вдалося досягти своєю появою. Загалом експерти «Дня» охарактеризували 100 днів нового Кабміну як період обнадійливих обіцянок і дефіцит реальних результатів.

Підбиває підсумки 100 днів роботи нового уряду і «Газета по-українськи». Видання пише, що Володимир Гройсман поставив на амортизацію реформи, які робив Яценюк. Але потужних посилів від нього немає. Водночас Гройсман зараз – дуже зручна мішень. Опозиція, насамперед Юлія Тимошенко, вражатиме її з різних сторін. Прем’єр необачно встряв у суперечку з нею, зазначає експерт газети. Тимошенко свого часу теж підписала домовленості з Міжнародним валютним фондом. Однак не пішла на підвищення комунальних тарифів. А Гройсман зробив це авансом. Тепер може поплатитися політичною кар’єрою. І досить швидко. Можливо, цієї осені. Якщо політично доживе до наступного літа, можна буде говорити про подальші перспективи. Це буде найбільш небезпечний період для нього як політика, зазначає газета.

В цьому ж числі «Газета по-українськи» констатує, що репутація – річ набута, але практично незмивна. Якщо з голови пропала шапка – слід шукати Януковича. Зник у кого літературний раритет – варто поцікавитися, чи не заходив Дмитро Табачник. Так і з військовим переворотом у Туреччині. Видання стверджує, що репутація Московії відома не менше, ніж репутація Януковича з Табачником. На рахунку московітів не один і не два успішні перевороти заради своїх «державних інтересів», зазначає газета у статті «Репутація Кремля нагадує репутацію Януковича й Табачника, або Чому в Туреччині слід шукати «руку Москви».

Про черговий російський так званий «гумконвой», який вирушив із Ростовської області на Донбас, пише газета «Україна молода». Видання нагадує, що з серпня 2014-го – це вже 54-та колона. Українська сторона не рада такій благодійності, адже розвідка не раз фіксувала, що білі вантажівки Путіна перевозять зброю і боєприпаси. Українські прикордонники не мають можливості оглянути вантаж, а російська сторона відмовляється надавати про нього будь-яку інформацію. Докладніше йдеться в статті «Привіт від «старшого брата».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG