Доступність посилання

ТОП новини

Україна наголосила в ООН на нечинності перепідпорядкування в Росії окупованого Криму


Володимир Єльченко, архівне фото
Володимир Єльченко, архівне фото

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що рішення президента Росії Володимира Путіна перепідпорядкувати окупований Крим іншому російському федеральному округові нечинне і нічого не змінює в українському статусі Криму.

Ці маніпуляції навколо статусу Криму порушують резолюцію Генеральної асамблеї ООН про територіальну цілісність України, наголосив посол.

«Чи не краще було б приєднати Крим до Далекосхідного чи Уральського федерального округу?» – риторично запитав Єльченко.

Він нагадав Росії про необхідність дотримуватися статуту ООН.

«Під час засідання Ради безпеки доведу голові Ради безпеки і генеральному секретареві ООН нікчемність рішення Путіна», – додав Єльченко.

Крім того, сказав він, Україна, яка нині є непостійним членом Ради безпеки ООН, запропонує раді виступити з заявою з цього питання, в якій має бути підтверджена підтримка суверенітетові й територіальній цілісності України.

Раніше в четвер у Росії президент Володимир Путін ухвалив перепідпорядкувати окуповані українські Крим і місто Севастополь, що є окремою адміністративною одиницею, російському Південному федеральному округові, ліквідувавши створений раніше для окупованих територій окремий Кримський федеральний округ.

В Україні, коментуючи це рішення, заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця заявив: «Якщо хтось думає, що вкрадене можна перенести в іншу хату і воно перестане бути вкраденим, – це дуже помилкова політика».

XS
SM
MD
LG